Росія активізувала спроби оточити Авдіївку - ISW

Росія активізувала спроби оточити Авдіївку - ISW

Російські війська продовжують свої наступальні операції біля Авдіївки з метою оточення міста.

Однак, поки що вони не досягли бажаних успіхів і знизили темпи своїх дій в цьому районі. Проте, експерти зазначають, що в найближчі дні ворог може активізуватися знову. Цей висновок випливає з звіту Інституту вивчення війни (ISW).

Фахівці полагоджують, що російські війська продовжать вчиняти наступальні дії, хоча й у повільнішому темпі. Вони продовжать загрожувати українським силам в цьому районі. Однак, їм малоймовірно вдасться прорватися чи оточити Авдіївку. Зниження темпів наступальних дій росіян може бути обумовлене коригуванням тактики, але найближчими днями вони можуть спробувати оточити місто знову.

Єдиний український спостерігач висловив думку, що російські війська проникли на фланги українських сил біля Авдіївки і стали значною загрозою для їх позицій. Хоча шансів на оточення міста вони майже немає.

Російські війська зосередили велику кількість сил у районі між Авдіївкою і Донецьком. Вони вже почали наступальні дії в цьому районі, проводячи координаційні напади, які перевищують більшість російських або українських атак на цей етап війни.

Російські загарбники намагаються відтягнути українські сили з району Авдіївки. Активізація ворогів не є випадковою, заявив представник ГУР Андрій Юсов.

У даний час росіяни обстрілюють Авдіївку рідше. Але вчорашній обстріл, що пройшов на захід від міста, призвів до смерті двох людей, повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Читайте також: