Росія атакує енергооб'єкти України: які запаси їжі та води потрібно мати на випадок блекауту

Росія збільшила загрозу відключення електропостачання в Україні

Україна зазнала нової загрози відключення електроенергії, незважаючи на успішність пройденої зими. Росія почала використовувати точкові ракетні та дронові удари на об'єкти енергетики.

У зв'язку з цим, Київська міська державна адміністрація нагадала українцям про необхідність підготуватися до можливих проблем з електропостачанням.

Зокрема, людям радять мати достатній запас їжі та води на випадок відключення.

Запаси води повинні бути не менше ніж на 3 дні. Потрібно мати як питну, так і технічну воду. Обсяги - 3 літри питної та 10-12 літрів технічної для однієї дорослої особи на добу.

Запаси їжі мають включати продукти, які не псуються без холодильника і не потребують приготування:

  • хліб, печиво, сухарі;
  • сухофрукти та горіхи;
  • шоколад, цукерки;
  • енергетичні батончики.

Росія почала використовувати нову тактику ракетних та дронових ударів - веде точкові та інтенсивні атаки щодо конкретних енергооб'єктів.

Також у Києві радять придбати FM-радіо на батарейках, ліхтарики, лампи на батарейках, свічки, сірники та інші необхідні речі. Також варто запастися ліками в аптеці, підготувати газовий балон або пальник на сухому спирті, а також мати теплі речі та місця для тварин. Необхідно піклуватися про безпеку на вулиці за допомогою світловідбиваючих елементів одягу та сумок.

Важлива річ для будинку - вогнегасник, який повинен зберігатися поруч зі свічками або пальником.

На щастя, завдяки спільним зусиллям ППО та добре налагодженої роботі енергетиків, в Україні протягом року не було масових відключень електроенергії.