Росія хотіла проголосити 2023 рік "переможним" - Буданов

Російські окупанти обстрілюють Україну ракетами

За словами начальника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, у 2023 році російські окупанти не змогли досягти реальних воєнних успіхів. Проте, вони постійно обстрілюють Україну ракетами, щоб створити ілюзію перемоги. В інтерв'ю Le Monde він зазначив, що російські ракети мають низку недоліків і часто промахуються. У відповідь на це, Україна негайно відправила дотепер свою атаку на військові об'єкти противника.

Збільшення кількості боєприпасів, але зниження якості

За фактами від розвідки, з кінця літа 2023 року Росія збільшує виготовлення боєприпасів, але якість їх швидко падає. Велика кількість безпілотників з обох сторін призвела до неможливості провести наступальні операції як російської, так і української армії. Окрім цього, густота мінних полів у зоні конфлікту перевищує те, що було під час Другої світової війни.

Україна контролює Чорне море і платформи, а Росія перекидає все на південний схід

Україна контролює північну частину Чорного моря та газовидобувні платформи на ньому. Російські війська постійно атакують військовий флот та портові споруди. Це змусило Росію перекинути свою увагу на південний схід і намагатись створити військово-морську базу на окупованій території в Очамчирі (Грузія).

Українці висаджуються на окупований Крим

В 2023 році були проведені перші висадки українських сил на тимчасово окуповану територію Криму. Це дало надію українцям Криму, які живуть в окупації і вже розчарувались. Також, Кирило Буданов зазначив, що Росія веде війну не лише проти України, а й проти НАТО.

Слабка армія, але стабільна економіка Росії

У інтерв'ю глава ГУР наголосив, що російська армія є слабкою, але економіка досить стабільна. Він також зазначив, що санкції проти Росії запроваджені країнами Заходу є недостатніми, або ж не зачіпають основні сектори економіки, такі як енергетика, металургія і фінансова система загалом.

Внаслідок ракетного удару в Севастополі були знищені російський великий десантний корабель "Мінськ" і підводний човен "Ростов-на-Дону", а також пошкоджені обладнання судноремонтного заводу.

У мережі з'явилися фотографії знищеного російського підводного човна.