Росія почне будувати новий тип буцегарень, аби економити на ув'язених

Уряд країни-агресора схвалив будівництво "гібридних" в'язниць

Уряд Росії прийняв рішення про будівництво "гібридних" в'язниць, які будуть включати слідчі ізолятори та виправні колонії. Ця ініціатива передбачена в законопроєкті Мін'юсту, який затвердила урядова комісія. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Згідно з Концепцією розвитку кримінально-виконавчої системи, відповідні в'язниці будуть створені до 2030 року. Перша з них буде зведена в Калузькій області. Уряд також планує відкрити подібні установи в Улан-Уде, Читі та на тимчасово окупованих територіях України. Будівництво кожної в'язниці обійдеться у 20 млрд руб.

За словами голови Мін'юсту, Костянтина Чуйченка, створення "гібридних" в'язниць є економічно вигідним, оскільки скоротиться витрата коштів на одного засудженого та особу, що перебуває у слідчому ізоляторі. Крім того, ці в'язниці дозволять звільнити міста від старих установ, які знаходяться у поганому стані.

“Гібридні” в'язниці допоможуть уникнути тривалих перевезень ув'язнених, але це може затруднити родичам їхнє відвідування.” - сказав Єва Меркачова, російська правозахисниця.

Також вироблено рішення про використання ув'язнених працівниками на видобувних та металургійних підприємствах на тимчасово окупованих територіях України.

Смертні випадки ув'язнених на окупованих територіях

На тимчасово окупованих територіях України почастішали випадки смерті ув'язнених засуджених. Про це повідомляє Східна правозахисна група в соціальній мережі Facebook. Вони також зазначають, що Росія використовує ув'язнених на деяких вугільних та металургійних підприємствах на окупованих територіях через брак робочої сили.