Росія рятує свої кораблі у Севастополі від нових ударів - речник ВМС

Росія рятує свої кораблі у Севастополі від нових ударів - речник ВМС

Російська влада, яка незаконно окупувала Крим, перевозить кораблі Чорноморського флоту до Севастополя. Це робиться з метою захистити флот від можливих атак з боку України, повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

За його словами, "Павла Державіна" було пошкоджено двічі, а "Миколу Мура" окупанти відвезли до кримських портів. Корабель "Павла Державіна" направляється на базування до Новоросійська, де очікується ремонт після цих подій. Незважаючи на пошкодження, він продовжує свій шлях самостійно.

З метою забезпечення безпеки, всі кораблі було розосереджено в Азово-Чорноморському регіоні, крім севастопольської бази. Це рішення було прийняте раніше, оскільки ці кораблі не беруть участі в бойових діях. Таким чином, вони були розміщені в інших базах з метою забезпечити їх безпеку в Чорному морі. Це стосується як носіїв крилатих ракет, так і патрульних та сторожових кораблів.

13 жовтня жителі окупованого Севастополя повідомили про гучний вибух, який стався на рейді міста. Згідно з даними спецслужб, це була атака на ракетоносій "Буян". Деталі цієї події поки не розкриваються, але відомо, що судно було уражене "Морськими малюками" - експериментальним озброєнням.

Читайте також: