Росія втратила джерело піратських фільмів

Призупинила діяльність казахстанська компанія WesternRus, яку підозрювали у постачанні у Росію ключів до локалізованих версій фільмів.

Це ускладнить нелегальні постачання у РФ західного кіно, пише ITC.

WesternRus називають основним постачальником західних фільмів у російські кінотеатри. ЗМІ писали, що компанія постачала фільми через закритий Telegram-канал. Тепер вона повідомила про припинення діяльності на невизначений термін.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Вартість таких ключів у прем'єрний період становила в середньому 100 тис. рублів. Далі ціна знижувалася пропорційно до актуальності та попиту на контент", йдеться у повідомленні.

Ходять чутки, що компанія постраждала від нелегального поширення і так піратських версій фільмів. Вона пропонувала знижки клієнтам, але її це не врятувало.

Для Голлівуду масове піратство у Росії стало несподіванкою. Такі фільми, як "Аватар: шлях води" вийшли у РФ практично одночасно з прем'єрою та у високій якості. Тепер кінопіратство ускладнено, але наявність російських локалізацій залишає йому всі шанси.

19 жовтня 2022 року президент Володимир Зеленський затвердив санкції проти низки артистів з України і РФ. У санкційний список потрапили співачки Ані Лорак, Регіна Тодоренко, Таїсія Повалій, Анна Сєдокова.

У липні 2016 року, на третій рік воєнної агресії РФ проти України, Лорак виступала на святкуванні 320-річчя військово-морського флоту Росії в Санкт-Петербурзі.

А Таїсія Повалій розважала росіян 9 травня торік.