Росіяни влаштували наймасштабніший з 2014 року наступ на Авдіївку

Росіяни влаштували наймасштабніший з 2014 року наступ на Авдіївку

На Донбасі російські окупанти розпочали наймасштабніший напад на Авдіївку. Такого розмаху конфлікту не було з 2014 року, як повідомив лідер міської військової адміністрації Віталій Барабаш. Незважаючи на це, ситуація в місті зараз досить спокійна.

Барабаш заявив, що очікується нове загострення. Наступ на Авдіївку, що розпочався 10 жовтня, є найбільшим за всі часи війни. Ворог тимчасово зменшив активність, але Барабаш попереджає про повторення нападу в майбутньому. Він зазначив, що ситуація на території громади стабілізувалась, але ворог перегруповується та забезпечує ремонтів техніки. Інформацію про ситуацію можна отримувати через telegram канал "INKORR".

Збройні сили України продовжують вести операцію на фронті. Вони здійснили просування на північ від Кліщіївки та успішно рухаються до Мелітополя. Також інтенсивність російських атак на Авдіївку зменшилась. Тим не менш, ситуація в Харківській та Луганській областях залишається напруженою.

17 жовтня російська армія продовжила наступ і наблизилась до рубежів Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Є дані, що ці війська вже просунулися на захід від Ягідного в напрямку Іванівки. Незважаючи на це, ситуація залишається нестабільною в Харківській та Луганській областях.

Збройні сили України на фронті просунулися на північ від Кліщіївки в Донецькій області та досягли успіху в напрямку Мелітополя Запорізької області, зокрема на захід від Вербового. Водночас інтенсивність російських атак поблизу Авдіївки зменшилася, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається напруженною.

Російська армія 17 жовтня продовжила наступ на рубежі Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Геолокаційні кадри показують, що війська РФ нібито просунулися приблизно на 1,5 км на захід від Ягідного в напрямку Іванівки, що приблизно за 20 км на південний схід від Куп'янська.

Читайте також: