Росіяни заявили про окупацію села Бердичі під Авдіївкою: ЗСУ спростували

Інформація про неправдиву окупацію села Бердичі під Авдіївкою

Українські військові спростували поширені чутки про окупацію села Бердичі в Донецькій області. Цю інформацію назвали фейком. Таку заяву зробив спікер оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій під час телемарафону.

За словами Лиховія, ворог змінив тактику під Авдіївкою і зараз оперує з одразу п'ятьма мотострілецькими бригадами, а також діє з більшою чисельністю військ, ніж раніше.

Бердичі ворог атакував двома танками, трьома БМП та сотнями піхоти. Але інформація про його окупацію - неправдива

За Лиховієм, хоча ворог продовжує нападати на українські позиції, атаки успішні лише на деяких ділянках. Але він наголосив, що інформація про окупацію села Бердичі не відповідає дійсності, про що свідчить ситуація на місцях.

Українські військові стабілізували лінію оборони на захід від Авдіївки

У звіті американського Інституту вивчення війни зазначається, що українські військові змогли стабілізувати лінію оборони на захід від Авдіївки. При цьому, російські війська просунулися на південний схід від Орлівки.

Доба 736-та: 99 бойових зіткнень на фронті

Вже 736-та доба повномасштабної війни Росії проти України. За останню добу на фронті відбулося цілих 99 бойових зіткнень. На Авдіївському напрямку, в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області, наші захисники відбили 25 атак ворога.