Російські боксери відмовилися кваліфікуватися на Олімпіаду-2024

Російські боксери відмовилися від участі в Олімпіаді-2024

Збірна Росії з боксу не буде брати участі у відборі на Олімпіаду-2024 в Парижі. Про це заявила генеральна секретарка Федерації боксу РФ Тетяна Кірієнко. Таким чином, російські боксери не матимуть навіть нейтрального статусу на Олімпійських іграх.

Кірієнко пояснила, що боксери не згодні на умови нейтральності, оскільки вони не можуть зрадити свою батьківщину.

Варто зазначити, що Міжнародна боксерська асоціація (IBA) дозволяє участь боксерів з РФ та Білорусі на своїх турнірах без обмежень. Організація не визнається Міжнародним олімпійським комітетом.

Російські спортсмени відмовилися від нейтрального статусу в різних видах спорту

Не тільки боксери, але і спортсмени з Росії відмовляються їхати до Парижа в нейтральному статусі. Крім спортивної та художньої гімнастики, російські спортсмени не матимуть можливості виступати на Олімпійських іграх в інших видах спорту.

Міжнародний олімпійський комітет дозволяє росіянам та білорусам брати участь лише в індивідуальних видах спорту без національної символіки. Це стосується тільки тих спортсменів, які не публічно підтримують війну в Україні та не мають зв'язків із силовими структурами.

В МОК вважають, що російські спортсмени не несуть відповідальності за дії уряду

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах стверджує, що російські спортсмени не повинні нести відповідальності за дії свого уряду. Він заявив, що потрібно захищати російських атлетів, які не порушують Олімпійську хартію.

За словами віце-президента МОК Джона Коутса, близько 40 російських спортсменів зможуть виступити на Олімпійських іграх.