Російські ДРГ намагалися проникнути в Україну з півночі ‒ Наєв

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської області зафіксували спроби проникнення російських диверсійно-розвідувальних груп.

Однак, всі спроби загарбників були невдалими. Про це повідомив командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, Росія не полишає спроб знайти слабкі місця в українській обороні на Чернігівському та Сумському напрямках.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми вживаємо всіх необхідних заходів щодо посилення наших оборонних спроможностей у тісній взаємодії з головами військових адміністрацій щодо збільшення кількості невибухових інженерних загороджень, а також встановлення додаткових камер спостереження", ‒ зазначив Наєв.

Він запевнив, що у разі спроби перетину будь-якої ділянки державного кордону ворог успіху не матиме.

"Якщо ж рівень загрози зростатиме, Генеральним штабом ЗСУ передбачено підсилення наших військ для того, щоб унеможливити намагання ворога вдертися до України", ‒ додав Наєв.

На цей час загарбники зберігають військову присутність на Сіверському та Слобожанському напрямках. Завдали авіаційних ударів в районах Семенівки, Новгород-Сіверського Чернігівської області. А також біля Грабовського Сумської області та міста Суми. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.