Російські легіони провели визвольну операцію у Курській та Білгородській областях (відео)

Після нічної атаки безпілотників на три регіони РФ, легіон «Свобода Росії», РДК і Сибірський батальйон заявили, що збираються росіян «звільнити від диктатури терористичної організації, яка захопила владу». Легіони зайшли до Курської та Білгородської областей РФ у рамках спільної операції.

Ситуація у Білгородській області

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов повідомив, що прикордонний населений пункт Лозова Рудка в Білгородській області під контролем визвольних сил, туди заїхали танки легіонів.

Губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що безпілотник скинув на Бєлгородський район чотири вибухові пристрої.

«Під обстріл ЗСУ потрапило місто Шебекіне. Є одна постраждала. У місті є різні пошкодження шести приватних домоволодінь, будівель магазину, центральної районної лікарні, дитячого садка та технікуму. Оперативні служби працюють дома. Обхід території продовжується», – повідомляє губернатор Білгородської області.

Блок галереї

Ситуація у Курській області

У небі над Курськом працювала протиповітряна оборона. Було збито український дрон. У селі Тьоткіно Курської області тривають стрілецькі бої.

По словам місцевих жителів, активні бої також тривають у Грайвороні, Березовому, Горьковському, Бєлгороді, Шебекіно та Козинці Бєлгородської області.

Бійці легіону «Свобода Росії» знищили ворожий бронетранспортер під час рейду в Курську область.

Реакція української розвідки та офіційних осіб РФ

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що, ймовірно, противники режиму у Кремлі проводять спільні «заходи».

«На території РФ ці структури діють автономно, громадяни Росії, які входять до їх складу, врешті-решт перебувають у себе на батьківщині», – заявив Юсов.

Губернатор Курської області Роман Старовойт підтвердив бій з російськими добровольцями в районі селища Тьоткіне. Проте він переконує, що прориву не було. Старовойт зауважив, що в Курській області видалася «неспокійна ніч». За його словами, було збито 11 українських безпілотників. Ракетна загроза триває.

Повідомлялося, що бійці Легіону «Свобода Росії» вже неодноразово проводили рейди на територію РФ. Там вони утримували під контролем територію та стикалися з російськими військовими.

У ніч проти 12 березня у Росії три регіони були атаковані безпілотниками. У Курську, Орлі та населених пунктах Білгородської області пролунали вибухи. 

Російські добровольці розпочали нову спецоперацію на території РФ. Фаза найактивніших дій минула, але операція триває.