Російський удар по Чернігову: в США зробили заяву

У Сполучених Штатах Америки засудили російський ракетний удар по центру Чернігова 19 серпня.

США закликають Росію припинити жорстокі методи ведення війни. Про це у Twitter написав державний секретар Ентоні Блінкен.

"Ми рішуче засуджуємо черговий жахливий ракетний обстріл ні в чому не винних мирних жителів Чернігова. Ми оплакуємо цю трагічну втрату життя, і наші серця з сім'ями жертв. США завжди стоятимуть на боці народу України. Росія має припинити свою жорстоку війну зараз", ‒ зазначив Блінкен.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Перед тим на російську ракетну атаку відреагувала посол США в Україні Бріджит Брінк.

"Невинні чоловіки, жінки та діти, які насолоджувалися чудовою суботою святом в Україні ніколи не мали загинути або отримати поранення", ‒ написала дипломатка у Twitter.

Вона наголосила, що "російські ракетні та безпілотні удари по українських містах, портах та населенню відображають глибину, на яку Росія опустилася, і має зупинитися".

Російські загарбники 19 серпня вдарили ракетою по центру Чернігова. Внаслідок удару сім людей загинули, ще 129 травмовані, зокрема 15 дітей та 15 працівників поліції.

В ООН засудили російський ракетний удар по центру Чернігова, який окупанти завдали 19 серпня. Про це йдеться в заяві координаторки із гуманітарних питань в Україні Деніз Браун.