Розвідка Британії пояснила, навіщо РФ розконсервувала рідкісний літак М-55

Росія розпочала реставрацію рідкісного висотного літака М-55, з метою використання його для розвідувальних завдань. Про це повідомляє Міністерство оборони Британії в соціальній мережі X.

За даними британських розвідників, літак М-55 раніше використовувався росіянами як науково-дослідницька платформа. Однак недавно виявлено, що він переносить військову розвідувальну капсулу, призначену для застосування на російських винищувачах.

У Міністерстві оборони Британії вважають, що серйозним недоліком російської стратегії в закупівлях є їхня нездатність створити адекватний розвідувальний потенціал, здатний здійснювати спостереження та виявлення цілей.

«Є реальна ймовірність того, що М-55 повернеться на передову службу, щоб посилити обмежені можливості російської розвідки над Україною. Працюючи на великих висотах, датчики зможуть функціонувати на значні відстані», - зазначено у звіті Міністерства.

Розвідники вважають, що М-55 буде виконувати місії з безпечного повітряного простору Росії.

Нагадаємо, що раніше британська розвідка повідомила, що зима мало ймовірно принесе серйозні зміни на полі бою в Україні.

Варто також згадати, що триває 634-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 71 бойове зіткнення.