Розвідка прокоментувала вибухи на металургійному комбінаті в Липецьку

У відеоінтерв'ю представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що вибухи, які сталися на Новолипецькому металургійному комбінаті, були очікуваними, оскільки це підприємство працює на військово-промисловому комплексі Росії. Онлайн-трансляцію Андрій Юсов висловив таким чином: "Тому це логічно, що на цьому підприємстві відбуваються такі ексцеси, щось туди прилітає, щось падає. Кажуть, що це були безпілотники українського виробництва. Кажуть, що це була спільна операція ГУР МО і Служби безпеки України. Ми не можемо ні підтвердити, ні спростувати, але сам факт ми можемо підтвердити, що так - це підприємство тепер на довгий час буде виведено з ладу".

Андрій Юсов також зазначив, що на території Росії буде продовжено "бавовну" на всіх об'єктах, що використовуються для підтримування війни проти України.

Нагадаємо, що вночі 24 лютого на Новолипецькому металургійному комбінаті відбулися потужні вибухи і виникла масштабна пожежа. Губернатор Липецької області Ігор Артамонов повідомив про загорання в одному з цехів.

За інформацією українських спецслужб, атаку на Новолипецький металургійний комбінат організували Служба безпеки та Головне управління розвідки Міноборони України. Безпілотники СБУ та ГУР ударили по установках для охолодження неочищеного коксового газу, в результаті чого виробничий процес буде призупинений на довгий час.