"Шахтар" достроково розірвав контракт із півзахисником, який втік до Росії

Керівництво донецького "Шахтаря" вирішило розірвати контракт з Олександром Роспутьком, півзахисником юнацької команди, який зник з аеропорту перед поверненням із виїзного поєдинку Юнацької ліги УЄФА.

Повідомляється, що чемпіон України припинив співпрацю з 19-річним гравцем. Пресслужба клубу розповіла про це.

Заява, яку опублікував клуб, говорить: "Оскільки гравець Олександр Роспутько не повернувся до команди та фактично відмовився виконувати свої обов'язки за контрактом, "Шахтар" розірвав контракт з ним".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Угода з "Шахтарем" мала бути дійсною до 2024 року. Одним з можливих пояснень зникнення Роспутька є розбіжності щодо продовження співпраці з клубом.

"Гірники" надіслали гравцеві офіційний лист із проханням повернутися до зборів команди, але протягом трьох тижнів він так і не з'явився на тренуваннях.

Вихованець "гірників", Олександр Роспутько, зник у бельгійському аеропорту, коли команда U-19 готувалася вилітати до Варшави, а потім - повертатися до України.

Найімовірніше, він, як уродженець окупованої Горлівки, через Стамбул вирушив до Росії. Відомо, що там його чекали в клубі "Звєздє" у Санкт-Петербурзі.

Пізніше російський клуб заявив, що Роспутько звернувся до них із проханням дати йому притулок в Росії.