Головна

Салліван: Україна може перемогти, США повинні надати пакет допомоги

Салліван доповідає перед Урядом України

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна може перемогти у війні з Росією та повернути окуповану територію.

"Звичайно, Україна може перемогти. Звичайно, Україна вже досягла успіху у військовому плані, утримуючи країну від потрапляння у руки Росії. Це вже зроблено. Україна може повернути окуповану територію та перемогти Росію", - сказав Салліван на каналі NBC News.

Радник з нацпезпеки додав, що для цього Києву необхідна допомога союзників, включаючи Сполучені Штати.

"Це можливо лише за наявності необхідних інструментів. І тому Сполученим Штатам необхідно надати пакет допомоги, підтриманий багатьма голосами у Сенаті. Палата має активізуватись і ухвалити цей законопроєкт", - закликав Салліван.

Під час інтерв'ю ведучої, Джейк Салліван був запитаний, чи є у президента Байдена альтернативні шляхи допомогти Україні без участі Конгресу. Він відповів: "Ну, це зводиться до простої арифметики. Нам потрібні гроші, щоб забезпечити Україну зброєю. У нас немає необхідних коштів. Тільки Конгрес може надати гроші. Тому необхідність ухвалення законопроекту Конгресом є дуже важливою".

Джерело: Голос Америки

Читайте також: