Самотні у шлюбі: шість способів як відновити зв'язок з партнером

Коли одружені пари починають почувати себе самотніми у шлюбі, то це не означає, що вони мають розривати стосунки. Краще спробувати з'ясувати, що може знадобитися для забезпечення гармонії, пише brides.

Терапевт Аліша Джені стверджує, що самотність - це стан буття, коли людина почувається емоційно і психічно зізолованою і не може знайти зв'язок з людьми, які оточують її на щодень. Люди стають самотніми у стосунках через те, що не в змозі бути самими собою перед своїм партнером.

Ознаки самотності, на які варто звернути увагу включають відчуття нездатності бути собою з партнером, відсутність справжньої близькості та приховування своїх справжніх почуттів і симпатій. Це може бути наслідком депресії, горя, тривоги, а також відсутності спільних цінностей та потреб.

  • Перший спосіб перестати почуватися самотніми у стосунках - це бути собою. Практика уважності дозволяє налаштуватися на вираження своєї справжньої особистості перед іншими, що створює можливість зближення та засвоєння справжніх та глибоких стосунків.
  • Другий спосіб - це приймати вразливі ризики. Наважіться показати себе таким, яким ви є насправді, і ризикуйте бути вразливими. Це допоможе з'ясувати, хто кільцем підтримки, а хто ні. Поділіться своїми емоціями та історіями, оскільки це допомагає знайти справжній зв'язок.
  • Третій спосіб - це самооцінка. Знайдіть час для саморефлексії та чесної розмови з собою. Спробуйте зрозуміти, чому саме ви почуваєте себе самотньо, звернувши увагу на власні причини. Іноді це може бути просто нудьгою, а не проблемою в партнерстві.

Не варто розраховувати, що ваш партнер зможе зрозуміти ваші думки без слів. Говоріть відкрито про те, що вас турбує, тоді вашому партнерові буде легше знайти спільну мову з вами, і ваша емоційна самотність зникне.

Важливо висловлювати свої почуття та думки, таким чином ви покажете, як важливі вони для вас та почуваєте себе більш цінними у стосунках. Але так само важливо чути те, що має сказати ваша друга половинка.

Якщо між вами є взаємна любов, ви можете працювати над відновленням зв'язку та збереженням ваших стосунків.

Не існує пар, в яких ідеальні стосунки зберігаються протягом усього життя. З часом гармонія може зникати і виникають конфлікти навіть через найдрібніші речі. Почуття охолоджуються, що в кінцевому підсумку може привести до розставання.

Ознаки того, що один з партнерів більше не хоче продовжувати стосунки полягають у тому, що він занадто критично ставиться до всього, навіть до того, що раніше викликало захват. Все, що робить партнер, здається неприйнятним для нього.