СБУ затримала російського агента, який планував теракт у Запоріжжі

Українська Служба безпеки виявила і затримала російського агента, який планував підірвати місцеве відділення пошти в Запоріжжі. Співробітниками служби було здійснено багатоетапну спецоперацію для затримання агента.

За даними слідства, злочинець є місцевим жителем, якого завербував російський розвідувач. Речовість агента вже встановлена Службою безпеки.

Для залучення чоловіка до співпраці, російська спецслужба зв'язалася з його знайомим, жителем тимчасово окупованої території. Далі, ворожий агент отримав завдання на підготовку теракту, а також інструкції та гроші для виготовлення вибухового пристрою.

З метою ухилення від виявлення, злочинець приховав готовий пристрій у коробках з фруктами, щоб відправити його поштовим оператором через приватного перевізника. Після отримання поштового повідомлення про доставку вибуховки, агент мав провести її під виглядом телефонного дзвінка.

Предмети та компоненти для створення вибухівки були знайдені під час обшуків у помешканні та автомобілі затриманого. Також було вилучено комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами злочинних дій.

Розслідування Служби безпеки показало, що окрім підготовки теракту, агент отримав завдання виявити місця зосередження особового складу і техніки ЗСУ. Отриману інформацію він мав передати російським спецслужбам для підготовки диверсій або повітряних ударів по об'єктах ЗСУ.

Наразі підозрюваному оголошено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: державної зради в умовах воєнного стану та готування до терористичного акту. Затриманий перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення.

В останній час Служба безпеки України активно бореться з російськими агентами та колаборантами, затримуючи їх на території України.

Читайте також:

  • СБУ завершила розслідування щодо знищення "Мрії"
  • СБУ затримала настоятеля та священика монастиря на Закарпатті