Ще одного "слугу народу" позбавили мандату: прогулявав Раду і оселився на Кіпрі

Верховна Рада позбавила мандату народного депутата від партії "Слуга народу" Андрія Холодова, який з повідомлень ЗМІ прогулявав засідання парламенту і перебував з родиною на Кіпрі у своєму маєтку.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Гончаренко назвав Холодова другом підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації колишнього нардепа Віктора Медведчука.

"Спочатку він втік з країни під час пандемії, тепер втік під час повномашстабного вторгнення", написав Гончаренко.

"Це саме він лобіював свої табачні ларьки, був заступником Гетманцева у ключовому комітеті", додав нардеп.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Минулого місяця журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" повідомили, що Холодов виїхав з України у січні і з того часу не повертався. Пів року він не відвідував засідання Верховної Ради.

Розповіли, що нардеп перебуває з родиною на Кіпрі, де має маєток. Також повідомили, що Холодов розбудовує за кордоном сімейний бізнес його дружина стала співвласницею салону краси у Відні.

Андрій Холодов потрапив у Верховну Раду за 22-м номером у списку партії "Слуга народу".

У жовтні 2020-го він був на весіллі пасинка Медведчука. Його дружина, Катерина Шаховська і дружина Медведчука, Оксана Марченко, куми, пише рух "Чесно".

Холодов заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

У липні ЗМІ повідомили, що народний депутат із фракції "Слуга народу" Юрій Арістов був у п'ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на Мальдівах.

Після скандальної публікації нардеп написав заяву про складання депутатських повноважень.

27 липня Верховна Рада підтримала припинення повноважень Арістова. Того ж дня колишньому нардепу повідомили про підозру у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів.