Сербія відправила допомогу Україні

Сербія за підтримки Євросоюзу відправила до України чотири вантажівки з обладнанням для підтримки енергетичного сектора.

Вантаж 28 березня вирушив до Румунії, звідки він поїде в Україну. Про це повідомляє Європейська правда.

Саме обладнання профінансувала Сербія, а транспорт надав ЄС через свій Механізм цивільного захисту.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

В урочистій церемонії відправки допомоги взяли участь, зокрема, прем'єрка Сербії Ана Брнабіч, посол України Володимир Толкач і голова делегації ЄС в Сербії Еммануеле Жофре.

"Вантажівки містять 19 різних електронних пристроїв, частин електричної інфраструктури, якою Сербія вирішила поділитися з народом України. Російська агресія проти України спричинила численні проблеми, і на сьогодні понад 17 мільйонів українців потребують певного виду допомоги", заявив Жофре.

"Сербія висловлює солідарність із народом України та засуджує всі напади на цивільне населення та об'єкти в цій країні та будь-яке застосування сили, що суперечить міжнародному праву", ‒ наголосила прем'єрка Сербії Ана Брнабіч.

Сербія готова розірвати відносини з Росією задля вступу до ЄС. Президент Александар Вучич заявив, що настав час переосмислення політики його країни.

Президент Сербії Александар Вучич допускає запровадження санкцій проти Росії на тлі воєнної агресії проти України. Лідер країни "не клянеться", що таких обмежувальних заходів не буде в майбутньому.