Сі Цзіньпін закликав збройні сили посилити підготовку

Лідер Китайської народної республіки Сі Цзіньпін закликав свої збройні сили "посилити військовий вишкіл, орієнтований на реальні бойові дії".

Він сказав про це під час інспекції військово-морських сил КНР у вівторок. Пекін проводить навчання навколо Тайваню, який вважає своєю територією. Про це повідомляє AFP.

Триденні воєнні навчання розпочали у відповідь на візит президентки Тайваню Цай Інвень до Сполучених штатів Америки, де вона зустрілася з групою законодавців.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Військові повинні рішуче захищати територіальний суверенітет та морські інтереси Китаю, а також прагнути захистити загальну стабільність", сказав Сі.

Він зазначив, що Китай повинен бути інноваційним у своїх концепціях та методах ведення бою.

Пекін також обурили плани американських військ щодо використання все більшої кількості баз на Філіппінах, зокрема біля Тайваню.

Китай вважає Тайвань провінцією, що відкололася, й прагне неодмінно її повернути. Проте багато тайванців хочуть мати окрему державу. Суперечка робить ситуацію в регіоні напруженою. Існує загроза конфлікту, у якому можуть взяти участь і Сполучені Штати Америки.

Раніше Сі Цзіньпін заявив, що США втручаються в справи Тайваню. І застеріг президента країни Джо Байдена від "гри з вогнем". Якщо Тайвань проголосить незалежність, КНР без вагань почне війну, заявляв міністр оборони Китаю.

У березні президент Китаю офіційно оголосив про підготовку до війни. На щорічному засіданні парламенту КНР та його вищого політичного дорадчого органу в березні Сі розкрив тему готовності до війни у чотирьох окремих промовах, писало американське видання.