Сили оборони просунулись уперед - свіжі карти боїв в Україні

Сили оборони просунулись уперед - свіжі карти боїв в Україні

Збройні сили України активно діють на фронті, ведучи контрнаступ на декількох напрямках. На Донеччині війська України відбили чотири російські наступи на південь від Бахмута, в районі Кліщіївки та Андріївки. Також була проведена контратака під Авдіївкою.

На Луганському напрямку також відбили російські атаки поблизу Макіївки, Серебрянського лісництва та Торського, як свідчать карти Інституту вивчення війни.

15 жовтня російські війська відбили безуспішні українські атаки в районі Сіньківки поблизу Куп'янська. Також відбулися російські атаки в районах Новоєгорівки, Макіївки, Діброви, Серебрянського лісництва та Ямполівки на лінії Сватово-Кременне.

Однак, Інститут вивчення війни не знайшов жодного підтвердження інформації про просування російських військ у невстановлених районах поблизу Орлянки та Сіньківки, а також вздовж лінії Сватово-Кремінна.

ЗСУ продовжують контрнаступ у районі Бахмута, зокрема, в районі Кліщіївки та Андріївки. Незважаючи на це, у російських кадрах було видно удари по українським позиціям на північ від Кліщіївки, що може свідчити про певний успіх з боку Росії.

Заяви Міністерства оборони Росії про відбиті українські атаки в районі Сіньківки, Дубово-Васильівки та Оріхово-Васильівки також не знайшли підтвердження.

З початку агресії Російської Федерації проти України минуло вже 600 діб. Збройні сили України продовжують вести оборону на сході та півдні країни, знищуючи ворога та крок за кроком звільняючи тимчасово окуповані території. Російська армія не перестає втручатися в дії, набагато перевищуючи межі ведення війни та заробляючи на преступні терористичні дії по всій території України, уражаючи як військові, так і цивільні об'єкти.

Незважаючи на це, сили оборони України активно борються та здійснюють оборону на всіх напрямках. Армія України намагається звільнити окуповані території, знищуючи ворожі позиції і утримуючи досягнуті рубежі.

Читайте також: