Ситуація на фронті: Генштаб назвав напрямок, де було відбито найбільше атак

Військова операція Росії проти України триває

З початку нового року триває 682-га доба російської агресії проти України. Ворог активно використовує авіацію і квадрокоптери, здійснює штурми з підтримкою бронетехніки. За підсумками останньої доби було зафіксовано 27 бойових зіткнень і ворог завдав 8 ракетних та 55 авіаційних ударів. Також проведено 23 обстріли по позиціях наших військ і населених пунктах. Російські терористичні атаки спричинили жертви серед цивільного населення і завдали значних руйнувань.

Ситуація на оперативних напрямках

Волинський та Поліський напрямки: немає суттєвих змін, поки що не спостерігається виявлення наступальних угруповань противника.

Сіверський та Слобожанський напрямки: ворог продовжує зберігати свою військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність і обстрілює населені пункти. Завдано авіаційних ударів в деяких районах Харківської області, а також артилерійських обстрілів в багатьох населених пунктах Сумської, Чернігівської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок: сили оборони відбили атаки противника в декількох районах Харківської області, де ворог намагався покращити своє положення. Також були артилерійські та мінометні обстріли в деяких населених пунктах Харківської області.

Лиманський напрямок: не було наступальних дій противника, але відбулися авіаційні удари та обстріли в деяких районах Луганської та Донецької областей.

Бахмутський напрямок: сили оборони відбили атаку противника в одному з районів Донецької області. Також були авіаційні удари та артилерійські обстріли в деяких населених пунктах Донецької області.

Авдіївський напрямок: сили оборони відбили атаки противника в декількох районах Донецької області. Були авіаційні удари та артилерійські обстріли в деяких населених пунктах Донецької області.

Мар'їнський напрямок: сили оборони продовжують стримувати ворога в декількох районах Донецької області. Були артилерійські та мінометні обстріли в деяких населених пунктах Донецької області.

Шахтарський напрямок: не було наступальних дій противника, але були авіаційні удари та артилерійські обстріли в деяких населених пунктах Донецької області.

Запорізький напрямок: сили оборони відбили атаки противника в декількох районах Запорізької області. Були авіаційні удари та артилерійські обстріли в деяких населених пунктах Запорізької області.

Військові дії продовжуються, але сили оборони України успішно відстоюють свої позиції. Ворог не здобув перемогу і продовжує зазнавати значні втрати.

Успіхи ЗСУ

Сили оборони продовжують наносити удари по районах концентрації противника. Ракетні війська знищили пункт управління, склади боєприпасів, артилерійське засоби та іншу техніку. Завдано також уражень по ЗРК противника. Сили оборони України продовжують бити ворога і завдають йому збитків.

До того ж, США попередили про неможливість постачати Україні ракети для системи Патріот.