Ситуація в енергосистемі 11 вересня: прогноз ДТЕК та Укренерго

Прогноз ситуації в енергосистемі 11 вересня
Прогноз ситуації в енергосистемі 11 вересня

Укренерго не прогнозує обмеження електропостачання на середу, 11 вересня

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила, що на середу, 11 вересня 2024 року, не прогнозується застосування заходів обмеження електропостачання. Про це йдеться у повідомленні компанії від 10 вересня.

Незважаючи на відсутність планових відключень, Укренерго закликає споживачів до ощадливого використання електроенергії, особливо у вечірній час з 18:00 до 22:00. Компанія рекомендує не вмикати кілька потужних електроприладів одночасно у цей період.

ДТЕК підтвердив інформацію про відсутність запланованих обмежень електропостачання на 11 вересня, зазначивши, що повідомить про можливі зміни через свій телеграм-канал.

Варто зазначити, що напередодні, 9 вересня, було зафіксовано зростання рівня споживання електроенергії. Добовий максимум споживання був на 6,4% вищим, ніж у попередній робочий день. Це пов'язано з відсутністю застосування заходів обмеження.

Укренерго нагадує, що українська енергосистема все ще відновлюється після масованих атак і в ній зберігається дефіцит потужності. На енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти.

Через пасмурну погоду у більшості регіонів рівень генерації на сонячних електростанціях знижений. Тому компанія закликає до ощадливого споживання електроенергії протягом всієї доби, особливо з 8:00 до 22:00.

Станом на ранок 10 вересня, через бойові дії та негоду було повністю або частково знеструмлено 545 населених пунктів у різних областях України.

Читайте також