Скандал на Одещині: підлітки засовували голову школяра в туалетну яму й змушували бігати голим

Скандал на Одещині: підлітки засовували голову школяра в туалетну яму й змушували бігати голим

У селі Шевченкове на Одещині підлітки жорстоко знущалися з однокласника. Цей інцидент стався півтора тижня тому, однак про нього стало відомо лише зараз, завдяки повідомленню волонтерки Олени Ротарі.

За словами Ротарі, учні 7-8 класів вирішили погратися в туристичному туалеті. Вони довго зачиняли голову хлопчика в яму вуличного туалету, після чого змусили його оголити статеві органи та бігати голяком на майданчику. Ці жахливі події були також зафіксовані на відео.

Дивною є та обставина, що обидва хлопці, що здійснювали напад, є синами однієї з вчительок школи. Тому родина постраждалого не хоче звертатися до поліції через страх перед впливом вчителя та його родини. Навіть опубліковане відео викриття було видалено зі соціальних мереж з проханням не розкривати ці події глобально.

Ротарі нагадала, що ще декілька тижнів тому в іншому селі Одеської області дівчинка покінчила життя самогубством через тривалий булінг у школі. Вона також навела статистику про те, що вже 10947 громадян звернулися до поліції з повідомленням про домашнє насилля, у тому числі і в дитячих сім'ях, зокрема було зареєстровано 58 кримінальних проваджень, пов'язаних з сексуальним насильством, серед них 8 зґвалтувань.

Законопроєкт щодо боротьби з мобінгом на роботі був проголосований Верховною Радою 6 вересня. Мобінг - це систематичне психологічне тиску на працівника в колективі. Саме такий тиск може перетворитися на булінг, але вже на робочому місці.

Читайте також: