Словаччина визнала Голодомор геноцидом

Словаччина визнала Голодомор геноцидом

Парламент Словаччини визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Резолюцію представили прозахідні партії. Вони наголосили, що зараз Росія хоче знищити українську національну ідентичність і знову фізично ліквідувати українців як націю. Тому необхідно чітко вказати на минулі дії Росії і зробити все можливе, щоб подібні дії ніколи не повторилися, передає SITA.

"Голод в Україні є, разом з Голокостом, найтрагічнішою подією проти людства на європейському континенті. Він спричинив смерть мільйонів українців та українок і був цинічно спланований та жорстоко здійснений радянським режимом з метою впровадження радянської політики колективізації сільського господарства та придушення українського населення та його національної ідентичності", зазначають словацькі депутати.

Президент Володимир Зеленський подякував за це.

"Вдячний парламенту Словаччини за визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Своєчасне рішення, вагомий внесок у відновлення історичної справедливості та вшанування мільйонів невинних жертв", написав він у Twitter.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Вдячність висловив і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Словаччина приєднується до все більшої кількості країн, які визнають Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Цей акт історичної справедливості служить яскравим нагадуванням про нашу відповідальність за те, щоб кривдники не діяли безкарно. Дякую, Словаччино!" вказав він.

25 травня Парламент Великої Британії визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

23 травня Парламент Словенії прийняв декларацію, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу.

17 травня Сенат Франції визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українців.

Читайте також: