Служба за контрактом: назвали суми грошового забезпечення і пільги

Служба за контрактом: назвали суми грошового забезпечення і пільги

Військова служба за контрактом має свої переваги. Про це розповів представник Дніпровського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Нитченко. Він зазначив, що така служба забезпечує грошову та медичну підтримку, а також соціальні гарантії.

Щодо грошового забезпечення, при підписанні першого контракту виплачується сума від 21 тис. до 27 тис. грн. Крім того, особам, які проходять службу в іншому місті, компенсують витрати на піднайом житла у розмірі від 1900 до 5700 грн. Також військовим рядовим гарантоване грошове забезпечення в розмірі 21 тис. грн на першому році служби. У разі воєнного стану, особам, що беруть участь у бойових діях, виплачується додаткова грошова винагорода до 100 тис. грн.

Турбота про здоров'я також є однією з переваг військової служби за контрактом. Військовим та їх родинам надається безкоштовне санаторно-курортне лікування. Крім того, військовим надається безоплатна медична допомога у військово-медичних закладах та фінансова компенсація за поранення внаслідок участі в бойових діях.

Серед соціальних гарантій для військових за контрактом є можливість постановки на квартирний облік з подальшим отриманням службового та постійного житла за рахунок держави. Також, військовим надається можливість навчатися вищих навчальних закладах, як в Україні, так і за кордоном. Надається щорічна відпустка зі збереженням грошового забезпечення і передбачена фінансова компенсація за поранення внаслідок участі у бойових діях.

На сайті Міністерства оборони з'явився розділ, де військоволужбовці можуть отримати відповіді на запитання, зокрема щодо виплат. Також, в разі поранення під час служби, військовим надається грошова допомога. Деталі щодо отримання виплати можна дізнатися на цьому веб-ресурсі.

Читайте також: