Служба за контрактом: назвали суми грошового забезпечення і пільги

Служба за контрактом: назвали суми грошового забезпечення і пільги

Військова служба за контрактом має свої переваги, які полягають в грошовому і медичному забезпеченні, а також у соціальних гарантіях. Про це розповів представник Дніпровського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Нитченко, повідомив Military Media Center.

Грошове забезпечення включає виплату від 21 тис. до 27 тис. грн при підписанні першого контракту. Також передбачена компенсація за піднайом житла в іншому місті під час проходження служби - від 1900 до 5700 грн. Особам рядового складу на першому році служби надається грошове забезпечення в розмірі 21 тис. грн. Крім того, під час воєнного стану особам, які беруть участь у бойових діях, виплачується додаткова грошова винагорода до 100 тис. грн.

Медичне забезпечення передбачає безкоштовне санаторно-курортне лікування для військових та членів їх сімей. Також забезпечується кваліфікована безоплатна медична допомога у військово-медичних закладах, а також фінансова компенсація за поранення внаслідок участі в бойових діях.

Соціальні гарантії включають постановку на квартирний облік з можливістю отримання службового та постійного житла за рахунок держави. Військовим надається можливість навчатися у вищих навчальних закладах, щоб здобути вищу освіту як українських, так і зарубіжних ВНЗ. Крім того, щорічна відпустка зберігає грошове забезпечення і передбачає фінансову компенсацію за поранення внаслідок участі в бойових діях.

  • На сайті Міністерства оборони з'явився розділ, де військоволужбовці можуть отримати відповіді на запитання, зокрема щодо виплат.
  • В разі поранення під час служби військовому надається грошова допомога. Розповіли про алгоритм отримання виплати.

Читайте також: