Смерть Степана Хмари, ЄС схвалив 13-й пакет санкцій проти Росії. Головне за 21 лютого

Стало відомо, що 21 лютого помер Степан Хмара - депутат чотирьох скликань, Герой України та співавтор Конституції України. Він помер у віці 87 років. У 2006 році Хмарі було присвоєно звання Героя України за великі заслуги у відродженні державності. Президент Володимир Зеленський звернувся до уряду та президента Польщі через блокаду кордону. Він доручив уряду бути на кордоні до 24 лютого, щоб забезпечити постачання зброї на фронт. Міністерство оборони анонсувало створення нового додатку "Армія+", який дозволить військовослужбовцям швидко подавати рапорти та отримувати необхідну інформацію. Європейський Союз схвалив новий пакет санкцій проти Росії, а Литва продовжила тимчасовий захист для українських біженців.

Сьогодні, 21 лютого, стало відомо про смерть депутата чотирьох скликань, Героя України, багаторічного політв'язня радянських концтаборів та співавтора Конституції України Степана Хмари. Правозахисник помер на 87-му році життя.
Український президент Володимир Зеленський звернувся до уряду та президента Польщі Анджея Дуди на фоні польських протестів. Зеленський доручив українському уряду бути на кордоні між Україною та Польщею до 24 лютого. Зеленський зауважив, що готовий бути на кордоні рядом з українськими урядовцями.
Міністерство оборони створює застосунок для військових. Він матиме назву "Армія+". Глава оборонного відомства Рустем Умєров пояснив, що в додатку військовослужбовці зможуть подати рапорт у декілька кліків та отримувати необхідну інформацію онлайн.
Посли Європейського Союзу схвалили новий пакет санкцій проти Росії, який охоплює близько 200 осіб. Литва також продовжила тимчасовий захист для українських біженців, не вимагаючи знання литовської мови для працевлаштування.