Шмигаль пояснив, чого Україна чекає від США

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що це необхідно для відновлення та зростання української економіки. Він відзначив, що Україна створює сприятливі умови для інвесторів та захищає свою інфраструктуру від тероризму. До того ж, уряд України зосереджується на розвитку співпраці з американськими виробниками зброї та боєприпасів, розвитку логістичних маршрутів та енергетичного сектору.

"Ми хочемо, аби США були одним з наших ключових партнерів не тільки в оборонній сфері, але також і в економічній. Маємо багато перспективних проектів", - сказав Денис Шмигаль.

Урядовий офіс спільно з представниками деяких американських компаній обговорив можливості інвестування в Україну та розвитку бізнесу. Крім того, експортно-імпортний банк США надає фінансування на суму 3 млрд доларів для проектів в Україні.

Денис Шмигаль також наголосив на перспективних сферах української економіки, таких як енергетика, аграрна галузь, оборонна промисловість, видобуток та переробка сировини, а також ІТ. Він зазначив, що Україна вже здійснює європейські реформи, пропонує пільги для інвесторів та активізує проекти страхування воєнних ризиків.

Денис Шмигаль запропонував створити Наглядову раду для Урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій Ukraine Invest, яка включатиме керівників американських компаній. Це допоможе покращити співпрацю та залучити нові американські інвестиції в Україну.