Що думають українці про переговори з РФ ‒ результати опитування

Більшість українців нині виступають проти прямих переговорів із РФ заради досягнення миру ‒ 63,9%.

А 66,8% опитаних сказали, що не погодилися б на повернення до лінії розмежування, яка була до 24 лютого 2022 року. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова на замовлення ZN.UA.

Лише 23,1% респондентів готові підтримати переговори з країною-агресором, а ще 13% людей не змогли відповісти на це запитання.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Повернення до лінії розмежування станом на 24 лютого задля досягнення миру підтримують лише 17,2% громадян. При цьому 16% опитаних сказали, що їм важко відповісти на це питання.

"Відсоток тих, хто згоден повернутися до лінії розмежування, яка існувала до 24.02.2022, менший за відсоток тих, хто готовий до прямих переговорів із Росією для досягнення миру. І владі неодмінно доведеться рахуватися з такими прагненнями українців", йдеться у повідомленні.

На питання "Чи можливе примирення між Україною та Росією?" 68,5% опитаних відповіли негативно. Ще 36,3% респондентів не бачать жодних перспектив до примирення, а 32,2% українців обрали відповідь "Ні, за життя нинішнього покоління примирення неможливе".

У Росії озвучили нові вимоги до України, виконання яких нібито дозволить завершити війну. Перелік фантазій Кремля назвав заступник міністра закордонних справ РФ Михайло Галузін. За його словами, Україна має капітулювати, віддати території та не вступати в ЄС і НАТО. Водночас він наголосив, що РФ не змінила цілей своєї злочинної війни проти України.

Озвучені вимоги Росії до України швидше підтверджують юридичну й фактичну недієздатність російського керівництва. Так на заяви представника російського МЗС щодо умов припинення війни відреагував радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк. Він також назвав "зустрічні вимоги" до РФ.