Щодо колишньої телеведучої каналу Медведчука відкрили кримінал

Служба безпеки України почала досудове розслідування щодо Діани Панченко, колишньої ведучої телеканалу NewsOne, який пов'язують з народним депутатом від забороненої "Опозиційної платформи ‒ За життя" Віктором Медведчуком.

Провадження відкрите за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікацію її учасників. Про це СБУ повідомила у середу.

Панченко створила фільм про Маріуполь, де займалася російською пропагандою, повідомили.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Згідно з матеріалами слідства, проросійські сюжети цієї журналістки маніпулюють свідомістю глядачів в інтересах РФ. Зокрема, мова йде про створений нею нібито документальний фільм про зруйнований росіянами Маріуполь, де, на думку слідчих, використовуються пропагандистські наративи ворога", ‒ пишуть.

Тривають слідчо-оперативні дії, призначено відповідні експертизи.

За їхніми висновками вживатимуться подальші заходи, розповіли в СБУ.

У квітні президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Його дружина Оксана Марченко втекла до Росії.

У вересні Медведчука передали росіянам в рамках обміну під час звільнення з російського полону 215 українських захисників.

АРМА шукає торговий майданчик для продажу яхти Медведчука.