Щомісячна виплата за особливі заслуги: ПФУ відповів, як подати заяву онлайн

У Пенсійному фонді України розповіли, як подати заяву на призначення щомісячної грошової виплати за особливі заслуги перед батьківщиною онлайн.

За інформацією Головного управління ПФУ у Донецькій області, українці з особливими заслугами перед Батьківщиною можуть отримати допомогу від держави в онлайн-режимі, яка має на меті забезпечення гідного рівня життя для таких людей.

Для багатьох українських громадян, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, державна підтримка у вигляді щомісячної виплати є важливою соціальною гарантією. Ця додаткова фінансова допомога покликана забезпечити гідний рівень життя для людей, які зробили значний внесок у розвиток та захист країни. До того ж, українці можуть оформити такі виплати в онлайн-режимі.

Законом України встановлено щомісячну грошову виплату особам з особливими заслугами перед Батьківщиною, починаючи з 2014 року, а порядок призначення та виплати цієї допомоги визначено постановою Кабінету Міністрів України.

Особа, яка має заслуги перед Батьківщиною, може подати заяву на призначення щомісячної грошової виплати онлайн через веб-портал Пенсійного фонду України. Для цього необхідно увійти до особистого кабінету за допомогою КЕП, заповнити необхідні атрибути заяви, вибрати спосіб виплати та завантажити скановані копії необхідних документів.

Після відправки заяви, можна перевірити її стан в особистому кабінеті на веб-порталі у розділі "Мої звернення".