Спецпредставник Китаю проведе новий раунд переговорів щодо України з країнами Глобального півдня, - МЗС

Спецпредставник Китаю проводить переговори
Спецпредставник Китаю проводить переговори

Китай активізує дипломатичні зусилля щодо вирішення конфлікту в Україні

Офіційна представниця МЗС Китаю Мао Нін повідомила, що Китай продовжує дипломатичні зусилля для врегулювання війни в Україні. За її словами, війна триває уже понад два з половиною роки, і перспективи мирних переговорів є незрозумілими. Серйозний ризик подальшої ескалації конфлікту хвилює міжнародну спільноту, зокрема країни "глобального Півдня".

Китай, як постійний член Ради Безпеки ООН, намірений активізувати свої дипломатичні зусилля. Спеціальний представник уряду Китаю Лі Хуей здійснить четвертий раунд човникової дипломатії з українського питання, відвідавши Бразилію, ПАР та Індонезію.

"Метою візитів стане обмін думками з ключовими членами "глобального Півдня" про поточну ситуацію та процес мирних переговорів", - зазначила Мао Нін. Вона також додала, що Лі Хуей активно працюватиме над деескалацією конфлікту та створенням умов для відновлення переговорів про припинення вогню.

Міністр закордонних справ Китаю Ван І також зустрінеться з державним секретарем США Ентоні Блінкеном для обговорення питань, що стосуються обох країн, включаючи ситуацію в Україні.

Варто нагадати, що раніше Майкл Помпео заявив, що план адміністрації Дональда Трампа для України може включати програму ленд-лізу та посилення санкцій.

Читайте також