США допоможуть Україні відновити енергооб'єкти ‒ перше ремонтне обладнання вже надійшло

В Україну зі Сполучених Штатів Америки надійшов перший вантаж аварійно-ремонтного обладнання.

Передали його для відновлення роботи пошкоджених російськими ракетними ударами об'єктів енергетики. Про це у Twitter повідомила посол США в Україні Бріджіт Брінк.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Вона також відзначила роботу протиповітряної оборони України під час масованої російської атаки по енергооб'єктах 16 грудня.

"Вдячна за роботу протиповітряної оборони України на тлі посилення нападів Росії на цивільну інфраструктуру в Києві та в усій країні сьогодні вранці. Перший американський вантаж аварійно-ремонтного обладнання вже прибув ‒ Україна переможе", ‒ наголосила Брінк.

Російські терористи 16 грудня масовано атакували ракетами критичну інфраструктуру України. Росіяни випустили по Україні 76 ракет. Українська протиповітряна оборона збила 60 ворожих ракет. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. ППО збила 79% російських ракет.

Режим надзвичайної ситуації 16 грудня запровадили тільки для учасників ринку електроенергії. Найбільші ушкодження були у північних, південних, і центральних регіонах, повідомили в Укренерго.