США готують пакет військової допомоги Україні та Ізраїлю: він перевещить $2 млрд

США готують пакет військової допомоги Україні та Ізраїлю: він перевещить $2 млрд

За словами радника Білого дому з національної безпеки Джейка Саллівана, США планують виділити понад $2 млрд військової допомоги для України та Ізраїлю. Це обладнання буде необхідним для захисту свободи, суверенітету та територіальної цілісності України, а також для боротьби Ізраїлю з терористичною загрозою. Президент США Джо Байден планує провести переговори з Конгресом щодо схвалення цього пакета.

Однак, через політичні перешкоди у США, ухвалення законопроєктів відтерміновується. У цей час, Байден розглядає об'єднання допомоги Ізраїлю, Україні та можливо Тайваню в один бюджетний запит, щоб збільшити шанси на його затвердження.

Розмовляючи про суму допомоги, Салліван зазначив, що вона значно перевищить $2 млрд. Але головне - це необхідне військове обладнання для захисту свободи та суверенітету України, а також для допомоги Ізраїлю в його боротьбі з терористичною загрозою.

Зокрема, США вже оголосили про виділення пакета військової допомоги Україні на $200 млн, що включає обладнання для посилення систем протиповітряної оборони, зокрема ракети AIM-9M і обладнання для протидії безпілотним авіаційним системам та інше обладнання, необхідне для розвитку військової потужності.

Читайте також: