США мовчатимуть про втрати України у війні – Білий дім

США мовчатимуть про втрати України у війні – Білий дім

У Білому домі відмовилися озвучувати дані втрат української армії у війні з Росією.

Речник Ради національної безпеки Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі 1 травня заявив, що США "ніколи" не надавали такої інформації і не збираються, пише CNN.

Ця інформація ускладнить життя українцям, вважає посадовець.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Українці тут жертви, Росія агресор. І я просто не збираюся викладати у відкритий доступ інформацію, яка, знову ж таки, зробить це ще важчим життя для українців. Мені не потрібно дотримуватися того самого почуття ввічливості щодо росіян я цього не робив і не збираюся зараз починати", додав він.

За оцінками США, за останні п'ять місяців в районі Бахмута на Донеччині росіяни втратили 100 тис. солдатів, з них близько 20 тис. мертвими. Половина з цих ліквідованих окупантів "вагнерівці".

Нещодавно міністр оборони Олексій Резніков висловився про втрати української армії у повномасштабній війні з Росією. Заявив, що вони менші за кількість загиблих внаслідок землетрусу в Туреччині.

Підтверджена кількість загиблих у Туреччині та Сирії внаслідок лютневих землетрусів перевищує 50 тис. осіб. Згодом Резніков перепросив за таке порівняння.

Військово-політичне керівництво України неодноразово заявляло, що точну кількість втрат Сил оборони розкриють тільки після війни. Проте узагальнені дані час від часу озвучувалися.

Читайте також: