США очікують, що РФ не блокуватиме резолюцію Радбезу ООН про ядерну зброю в космосі

США збираються внести резолюцію до Ради Безпеки ООН щодо заборони розміщення ядерної зброї в космосі

Адміністрація Сполучених Штатів планує представити резолюцію до Ради Безпеки ООН наступного тижня, у якій закликається всі країни утриматися від розміщення ядерної зброї в космічному просторі. Очікується, що Росія також підтримає цю ініціативу. Таку заяву зробив радник Білого дому Джон Кірбі у Вашингтоні.

"Минулого місяця посол Томас-Грінфілд оголосила, що Сполучені Штати і Японія представлять в Раді Безпеки ООН резолюцію, яка закликає всі країни не розміщувати ядерну зброю в космосі та не розробляти її для розміщення на орбіті навколо Землі. Ми винесемо цю резолюцію на голосування на початку наступного тижня", - розповів представник Білого дому.

Кірбі зауважив, що США не очікують складнощів під час голосування, оскільки Договір про космос, укладений понад 130 країнами, забороняє розгортання ядерних зброй на орбіті або будь-яких інших видів зброї масового знищення.

"І ми чули, як президент Путін сказав, що РФ не має намірів розміщувати ядерну зброю в космосі. Тож ми очікуємо, що Росія підтримає цю резолюцію, оскільки не має бути причин, аби не робити цього", - підкреслив Кірбі.

Проте, якщо Росія відмовиться підтримувати дану резолюцію, це насправді поставить під сумнів наміри Путіна, і цільові запитання будуть задані щодо його позиції", - додав Кірбі.

Джерело: Укрінформ