США повинні бути готові до ядерних загроз — генерал

Військовий тримає ядерний боєприпас у руці
Військовий тримає ядерний боєприпас у руці

Заступник начальника штабу зі стратегічного стримування та ядерної інтеграції у ВПС США, генерал-лейтенант Ендрю Гебара, заявив, що Сполучені Штати мають бути готові до ядерних загроз. Він висловив це під час дискусії в Інституті аерокосмічних досліджень ім. Мітчелла. Через питання про ядерні погрози з боку Росії, Гебару розповів про необхідність модернізації ВПС США та важливість ядерного стримування. Також він підкреслив, що США та їхні союзники були обмежені у минулому через занепокоєння щодо ядерних супротивників.

Гебара також зазначив, що нерозповсюдження ядерної зброї потребує укладення угод з контролю над озброєннями, зокрема з Китаєм. Він також наголосив на важливості наявності варіантів для президента у разі ядерної атаки. В якості альтернативи він пропонує тактичну ядерну зброю, яку необов'язково використовувати, але її наявність буде забезпечувати ефект стримування.

Гебара вважає, що якщо супротивники розуміють, що у США є варіанти для президента, то вони менш ймовірно будуть наважуватись на дії, так як витрати переважатимуть вигоду.

Джерело: Голос Америки

Читайте також