США запровадили додаткові санкції проти Росії

У США введено нові санкції проти Росії

Міністерство фінансів США оголосило про введення нових санкцій проти Росії. Головні обмеження стосуються ціни на нафту, а також імпорту алмазів, видобутих у Росії.

За даними Міністерства фінансів, були введені обмеження щодо ціни на нафту, а також були застосовані санкції до чотирьох організацій. Також було заблоковано судно, яке підозрюють у транспортуванні нафти за ціною вище заданої Групою семи.

"Обмеження цін та наші санкції призвели до збільшення знижок на російську нафту, обмеживши доходи, на які Кремль покладається у своїй незаконній війні", - заявив Браян Нельсон, заступник міністра фінансів.

Обмеження на ціну російської нафти введені у грудні 2022 року як відповідь на вторгнення Росії в Україну. Це обмеження зменшує отримувані Росією доходи від нафти. До обмежень приєдналися країни G7, Європейський союз і Австралія.

Також було прийнято рішення заборонити імпорт певних категорій алмазів з Росії. Заборона почне діяти з 1 березня, а з 1 вересня буде розширена на додаткові категорії. Таким чином, ці обмеження сприятимуть зменшенню заробітку Росії від експорту алмазів.

Крім того, буде заборонено ввозити ювелірні вироби, що містять діаманти російського походження або були експортовані з Росії.

"Ці заборони виконують зобов'язання G7 щодо обмежень на імпорт алмазів, видобутих у Росії", - повідомили в міністерстві фінансів США.