Стало відомо, скільки нових компаній зареєстрували в Україні за час війни

Протягом 15 місяців з початку повномасштабного вторгнення Росії на території України з'явилися близько 41 тис. нових компаній.

Також з'явилося понад 300 тис. фізичних осіб-підприємців (ФОПів). Таку статистику наводить видання Forbes.

Там порівняли дані до 24 лютого і виявили, що з початку повномасштабної війни кількість ФОПів виросла на 318 тис. одиниць. Водночас компаній в Україні стало більше на приблизно 41 тис.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Станом на 24 лютого 2022 року в Україні було приблизно 18 тис. середніх компаній і понад 350 тис. малих, з яких більш ніж 86% мікробізнес. Вони надавали роботу понад 5 млн українців. Також тоді в Україні було майже 2 млн ФОПів.

Втім, за даними компанії Deloitte, лише 60% від зареєстрованих на той час компаній дійсно працювали, решта ж була створена з метою оптимізації оподаткування.

Крім того, дослідження Saturday Team показує, що за чотири місяці 2023 року компанії заплатили в бюджет на 15% більше, ніж аналогічний період 2021 року.

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт про скасування єдиного податку 2% і часткове зняття мораторію на перевірки бізнесу.

Про це повідомили голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев і перший заступник Ярослав Железняк.