Зеленський повідомив про розбудову енергетики, яка буде працювати попри російський терор

Зеленський повідомив про розбудову енергетики, яка буде працювати попри російський терор

Зусилля для розбудови енергетики

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зараз необхідно багато зусиль для подальшої розбудови нової енергетики, яка зможе функціонувати незважаючи на загрозу російського терору. Він зробив це зверненням увечері.

Президент розповів, що була проведена нарада з прем'єр-міністром, міністром енергетики, військовими і представниками енергокомпаній щодо захисту та відновлення енергетики України.

Після російських ударів українська енергетика втратила значну частину своєї генерації, тому потрібен час на її відновлення. Крім того, Україна готується до наступного опалювального сезону, що передбачає планові ремонти та підготовку атомних електростанцій.

«Тому зараз знову є потреба у дуже раціональному, продуманому споживанні електрики. І на рівні уряду, і на рівні обласної та місцевої влади, від енергетичних компаній має бути забезпечено повне інформування суспільства про те, як відбуваються зараз відключення електрики, коли є пікове навантаження та чому потрібне свідоме ставлення кожного й кожної до споживання», - підкреслив гарант.

Президент також зазначив, що триває активна робота для забезпечення України більшої захищеності від ППО.

Україна буде досвідчувати дефіцит електроенергії

Відключення електроенергії в Україні найімовірніше не будуть проводитися щодня. Ймовірно, дефіцит в енергосистемі буде виникати періодично. Контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів вже вводить «Укренерго» у всіх регіонах країни.

Також слід зазначити, що в Києві 16 травня через великий дефіцит в енергосистемі були запроваджені годинні стабілізаційні відключення електрики. Для отримання графіків відключення слід звертатися до «Главкому».

Читайте також: