Столтенберг закликав Конгрес США підтримати виділення Україні військової допомоги

За словами експертів, якщо США та інші союзники покинуть Україну, це може спонукати Китай до випробувань долі і військової активності щодо Тайваню.

Згідно з думкою аналітиків, Америка та її союзники є вагомим фактором стримування для Китаю, утримуючи його від неприйнятних заходів щодо Тайваню. Якщо цей захист буде відкликано, Китай може вважати це новою можливістю для того, щоб встановити свій контроль над островом.

Наслідки покинення союзників

Ситуація в Україні має велике вплив на ставлення Китаю до Тайваню. Якщо США та інші країни припинять свою підтримку України, це може послужити для Китаю сигналом, що інші країни, зокрема Сполучені Штати, можуть покинути свої союзників.

Це може викликати спокусу у Китаю використати військову силу для досягнення своїх цілей щодо Тайваню. У такому випадку, без підтримки США та її союзників, боротьба Тайваню за незалежність може стати значно складнішою і вимагати від нього значних зусиль.

Якщо США і ЄС послаблять свою підтримку України, то Китай побачить це як ознаку того, що його дії щодо Тайваню можуть залишитися безкарними. Це створить небезпеку для Тайваню.