Стрілянина у Брюсселі: поліція нейтралізувала нападника

Стрілянина у Брюсселі: поліція нейтралізувала нападника

Поліція в Бельгії зупинила чоловіка, який брав участь у нападі в Брюсселі вчора.

За інформацією AFP, він влаштував стрілянину, в результаті якої двоє шведських футбольних уболівальників загинули.

Згідно з повідомленням прокуратури, "підозрюваний у злочині нелегально перебуває в Брюсселі. Це 45-річний Абдесалем Лассуе, відомий як радикалізований тунісець із Шаербека. Злочинець вважає себе членом ІДІЛ і заявив, що вбив "невірних".

За словами міністерки внутрішніх справ Бельгії Аннеліс Верлінден, підозрюваного застрелили під час затримання. При ньому знайшли зброю, яка, ймовірно, була використана при атакі на шведських уболівальників.

Ситуація у Брюсселі щодо терористичної загрози все ще залишається найвищою.

Лассуе прибув до країни у 2019 році і подав заяву на надання притулку в листопаді того ж року. Однак у жовтні 2020 року його заяву було відхилено, після чого він зник з поля зору.

Чоловік вже був відомий поліції через його підозрілу поведінку, контрабанду та незаконне перебування.

Прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо повідомив, що жертвами стали громадяни Швеції, але не надав додаткової інформації щодо кількості загиблих.

Речник бельгійської поліції відмовився надавати подробиці про стрілянину, зазначивши, що двоє людей загинуло поруч з центром Брюсселя.

Поліція затратила понад 8 годин, щоб нейтралізувати стрільця.

В Брюсселі терорист застрелив двох громадян Швеції з гвинтівки. Після нападу він втік на скутері і записав відео, пояснюючи свої дії.

Читайте також: