"Створять ПВК імені Медведчука" ‒ в МВС розкрили плани Росії

Росія розпочала велику інформаційно-психологічну операцію проти України.

Складається вона кількох аспектів. Про це в ефірі Radio NV розповів радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

Одним з аспектів, за його словами, яке залякування "страшною зброєю", якої насправді не було й немає.

"Але вони будуть нагнітати цю історію. І те, що ми з вами навіть обговорюємо ‒ це свідчить про те, що, на жаль, воно достатньо широко пішло в українські маси", ‒ сказав Денисенко.

За його словами, нині "ніякої серйозної зброї, крім нових мобілізованих, у росіян просто не існує". Інший аспект ‒ стаття Віктора Медведчука.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Стаття Медведчука зводиться до простої тези про те, що "есть партия войны ‒ есть партия мира". Тобто він "партия мира" і треба її просувати. Тобто вони, я думаю, через ці інформаційні канали зараз почнуть створювати видимість "іншої України". З того, що я розумію: тепер найближчим часом буде створено якусь там невелику ПВК імені Медведчука", ‒ сказав Денисенко.

Ця приватна військова компанія "складатиметься з українців, які нібито перейшли на сторону росіян і воюють за те, щоб був мир в країні Україна".

"Думаю, що так буде будуватися їхня інформаційна кампанія. З одного боку, нас лякатимуть якимось страшним, неймовірним і неіснуючим озброєнням Російської Федерації. З іншого боку, вони будуть знову просувати ідею миру і ідею "правильних українців", які хочуть миру і які воюють на стороні росіян, їх там наберуть чоловік 100, я думаю", ‒ наголосив Денисенко.

Кремль має намір повернути до влади в Україні Віктора Медведчука, який є союзником російського диктатора Володимира Путіна. Таку думку в щоденному звіті висловили аналітики американського Інститут вивчення війни (ISW).

У квітні президент повідомив про затримання Віктора Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Його дружина Оксана Марченко втекла до Росії.