Субсидію на літо не призначать: кому з українців доведеться звертатися особисто та подавати заяву

Призначення субсидії на комунальні послуги на неопалювальний період

У Пенсійному фонді України розповіли, які громадяни мають звертатися особисто для призначення субсидії на комунальні послуги на неопалювальний період.

Згідно із повідомленням прес-служби ПФУ, українці можуть отримати субсидії не лише в зимовий період, але й влітку. Деяким громадянам потрібно звернутися особисто, але іншим субсидії продовжать призначати автоматично.

З 2024 року більшість українців, які отримують житлову субсидію, автоматично отримуватимуть її на неопалювальний період до 2025 року.

"Житлова субсидія призначається до закінчення опалювального сезону і розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону по 15 квітня. З травня житлові субсидії на неопалювальний сезон більшості одержувачів будуть призначені автоматично до 30 квітня 2025 року (якщо не змінилися дані про майновий стан та/або склад домогосподарств)".

Проте, є певні категорії громадян, яким необхідно особисто звертатися для отримання субсидії з 1 травня. Серед цих категорій вказані:

  • Орендатори житлових приміщень, які сплачують житлово-комунальні послуги.
  • Домогосподарства з переміщеними особами.
  • Домогосподарства, у складі яких кількість фактично проживаючих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих.
  • Домогосподарства, що претендують на субсидію для придбання газу, жорсткого та рідкого пічного побутового палива.

При подачі заяви протягом двох місяців після початку неопалювального сезону субсидія призначається з його початку. Проте вона не призначатиметься раніше дня виникнення права на отримання субсидії.

Раніше ПФУ повідомив, хто має право на житлову пільгу.