Сунак звернувся до Сі Цзіньпіна

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак закликав главу Китая Сі Цзіньпіна поспілкуватись із президентом України Володимиром Зеленським.

Останні дії Китаю у зв'язку з повномасштабним вторгненням країни-агресорки Російської Федерації в Україну підірвали його статус як нейтральної сторони. Лондон закликає Пекін до конструктивних кроків у цьому напрямку. Про це Сунак сказав на слуханнях у комітеті Палати громад, пише "Європейська правда".

"Ми закликаємо Сі Цзіньпіна безпосередньо поспілкуватись із президентом Зеленським щодо будь-якої конкретної мирної пропозиції, яку Китай зацікавлений запропонувати. Для Китаю було б правильно взаємодіяти безпосередньо з Україною в цьому питанні", сказав Сунак.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Британський прем'єр сказав, що Лондон та інші західні столиці вітають підтримку Китаєм територіальної цілісності України.

Коментуючи нещодавній візит Сі Цзіньпіна до Москви, прем'єр Британії сказав, що РФ залежить від Китаю.

Закликав Сі Цзіньпіна використати свій вплив на президента РФ Володимира Путіна, "щоб переконати його припинити цю війну і вивести війська з України як передумову для будь-яких переговорів".

Доповнюється.