"Свій серед чужих" ‒ ще один нардеп від ОПЗЖ відмовляється від мандата

Народний депутат України Ігор Абрамович сьогодні, 6 лютого, написав заяву про складання депутатських повноважень.

Він був обраний за списком забороненої нині "Опозиційної платформи "За життя". Про це повідомив керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Водночас, він назвав депутата "своїм серед чужих". Арахамія також нагадав, що саме Абрамович першим вийшов із фракції ОПЗЖ у перший день повномасштабного російського вторгнення. Це заклало початок для її подальшого розвалу в українському парламенті.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Тому сподіваюся, що сьогоднішнє його рішення про складення депутатських повноважень так само стане прикладом для наслідування іншими депутатами від забороненої ОПЗЖ. Хоча Ігор зі своєю проукраїнською позицією ніколи не асоціювався у мене з ідеологією ОПЗЖ. Достатньо поглянути на "синхронність" його голосування з колишніми однопартійцями. Простіше кажучи, свій серед чужих у тилу п'ятої колони", ‒ зазначив Арахамія.

Він також стверджує, що створена Абрамовичем депутатська група "Відновлення України" послідовно підтримує всі "важливі для майбутнього країни та відсічі агресора законодавчі рішення".

"Тому закликаю інших депутатів із забороненої фракції ОПЗЖ наслідувати цей приклад. Пора вже нарешті відчути настрої суспільства на 11-му місяці повномасштабної війни", ‒ додав Арахамія.

До цього депутат з Харкова потрапив у світський скандал. Розслідувачі "Української правди" помітили його на розкішному курорті Сен-Жан-Кап-Ферра. Журналісти з'ясували, що Абрамович залишив Україну за кілька днів до повномасштабного вторгнення і кілька місяців не з'являвся на роботі в парламенті.

Ігорю Абрамовичу 38 років. Він співвласник газодобувної компанії "Укргаз інвест", іншим співзасновником якої є колишній член Партії регіонів Віталий Хомутиннік.

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії "Опозиційна платформа - За життя". Був номером 14 у списку. Член однойменної фракції. Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.Член групи з міжпарламентських зв'язків з США, Британією, ОАЕ, Швейцарією, Німеччиною, Францією, Австрією. На січень 2020 пропустив 93 % засідань Ради.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія 3 лютого назвав прізвища народних депутатів від забороненої партії "Опозиційна платформа За життя", яких позбавлять мандатів. Йдеться про Олега Волошина, Наталію Королевську та її чоловіка Юрія Солода.

Тоді ж ЗМІ повідомили, що депутати із забороненої партії "Опозиційна платформа - за життя" Вадим Столар та Ігор Абрамович готуються скласти мандати.