Світ шокований ‒ лідери різних країн та міжнародних організацій реагують на трагедію в Броварах

Іноземні лідери та представники міжнародних організацій 18 січня реагують на трагедію у Броварах на Київщині.

Зокрема, свої співчуття рідним та близьким усіх загиблих висловив президент Польщі Анджей Дуда.

"З глибоким сумом я сприйняв інформацію про катастрофу гелікоптера в Броварах. Мої думки з родинами та близькими жертв", ‒ написав він у Twitter.

На трагедію також відреагувала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Трагедія сталася в самому серці розтерзаної війною України. Висловлюю щирі співчуття родинам загиблих, Володимиру Зеленському та всій країні. Ми сумуємо разом з вами", ‒ зазначила фон дер Ляєн.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми приєднуємося до скорботи після трагічної аварії гелікоптера в Броварах. Міністр Денис Монастирський був великим другом ЄС. Ми висловлюємо наші найглибші співчуття родинам загиблих, президенту Володимиру Зеленському, прем'єр-міністру Денису Шмигалю та народу України", ‒ наголосив голова Європейської ради Шарль Мішель.

На трагедію також відреагував посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

"З жахом дізнався про смерть міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського та його заступника Євгена Єніна. Вони були чудовими партнерами зі співпраці та друзями. Мої глибокі співчуття рідним та близьким", ‒ написав він у Twitter.

Шокована трагічною загибеллю керівництва МВС України та мирних жителів також посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

"Я добре знала і міністра Монастирського, і його першого заступника Єніна. Мої щирі співчуття їхнім сім'ям та нашим партнерам в уряді України у зв'язку з цією втратою", ‒ написала Сіммонс.

Посол США в Україні Бріджит Брінк зазначила, що приголомшена жахливою новиною з Броварів.

"Приголомшена і засмучена жахливою новиною з Броварів. Мої глибокі співчуття близьким міністра Монастирського, першого заступника Єніна, а також усіх загиблих і постраждалих у катастрофі цього ранку. Наші серця - з громадою Броварів та нашими друзями й партнерами із МВС", ‒ зазначила Брінк.

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен також висловила співчуття сім'ям загиблих у результаті падіння гелікоптера в Броварах.

"Приголомшена новиною про те, що Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський і наш друг Євген Єнін, його перший заступник, загинули в аварії гвинтокрила. Серед загиблих і потерпілих інші співробітники МВС, а також діти. Мої глибокі співчуття родинам жертв і колегам з МВС", ‒ зазначила дипломатка.

В МВС України уточнили інформацію про кількість загиблих внаслідок падіння гелікоптера у Броварах. На цей час відомо про 16 загиблих людей. Про це в ефірі національного телемарафону сказала речниця Нацполіції Мар'яна Рева.

Серед інших в результаті авіакатастрофи в Броварах загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ вони перебували у вертольоті ДСНС. В тому числі серед загиблих міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін та державний секретар Юрій Лубкович.

Гвинтокрил розбився у Броварах вранці 18 січня. Впав поблизу дитячого садка та багатоповерхівок.