Терорист у Брюсселі застрелив двох людей і записав відео

Терорист у Брюсселі застрелив двох людей і записав відео

У Брюсселі злочинець убив двох громадян Швеції з гвинтівки і втік на скутері. Після цього він записав відео, де пояснив свої дії, повідомляє агентство Agence France-Presse.

Нападник, який вважає себе представником ІДІЛ, стверджує, що він "вбив невірних". В прямому ефірі нападник представився Слайємом Слума і заявив, що він помстився за мусульман, які гинуть заради релігії.

На своїй сторінці в соцмережах він публікував фотографії зруйнованої Гази, а накануні також розповів про мусульманську дитину, яка була убита в Чикаго цієї неділі. Зазначено, що якби загиблий хлопчик був християнином, його смерть визнали б тероризмом, а не жорстоким злочином.

Місце стрілянини в Брюсселі оточене поліцією. Відомо, що жертви нападу приїхали підтримати збірну Швеції у матчі з Бельгією євро-2024.

Спортивний поєдинок між Бельгією та Швецією був призупинений після нападу на шведських вболівальників при рахунку 1:1.

Напередодні 7 жовтня бойовики з ХАМАС завдали масованого ракетного обстрілу по Ізраїлю, в результаті чого смертельні випадки, великі пошкодження та викрадення заручників стали частими.

У відповідь на атаку на свої території, Ізраїль розпочав операцію під назвою "Залізні мечі" проти угруповання ХАМАС у Секторі Гази.

Це призвело до хвилі антиізраїльських протестів по всьому світу.

Читайте також: